Kjøkkenproffene – Kvalifisering av kjøkkenassistenter og servitører.

Kjøkkenproffene er et prosjekt med mål om å kvalifisere unge til å kunne arbeide som kjøkkenassistenter eller servitører innen hotell- og restaurantbransen, eller ved kaféer og utesteder.  

Det er skrikende behov for kjøkkenassitenter og servitører i det Norske arbeidsmarkedet, og samtidig finnes det mange unge med interesse for matlaging eller servering som står utenfor arbeidslivet. Med bakgrunn i disse behovene har vi utviklet Kjøkkenproff -prosjektet i samarbeid med SE- senteret, KREM Norge AS, Vintage baby, Oslo byråd. og en rekke private samarbeidsbedrifter som f.eks Thon Hotell, Quality Hotell, Stattholdergaarden, Wallmanns, The Mini Bottle Gallery, Markveien mat og vinhus, PS: Hotell, og Café Uhørt

DSC08397

Vi rekrutterer unge som ønsker å arbeide som kjøkkenassistenter, servitører, resepsjons og konferansemedarbeidere og cafémedarbeidere til prosjektet og sammen med fagansvarlig  fra Vintage Baby – Teresa Godding deltar de på workshoper hver Mandag hvor de lærer serveringsteknikker, internkontroll for mat, kutteteknikk, mottar førstehjelpskurs, og andre grunnleggende ferdigheter.

Alle prosjektdeltagere får utdelt traineeplass med egen mentor ved en av våre samarbeidsbedrifter. Vi har bl.a. unge utplassert ved Stattholdergården, Wallmanns Salonger, Café Sør, Uhørt, Quality 33, Thon Hotell Bristol, Thon Hotell Storo, Vika Atrium m.fl. De unge arbeider som traineer i to måneder, og i løpet av disse månedene mottar de lønn under opplæring direkte fra Kjøkkenproff prosjektet, de blir også tett oppfulgt av fagansvarlig som kjører evalueringssamtaler og foretar bedriftsbesøk. Etter endt utplassering er målet at prosjektdeltagerne får tilbud om varig arbeid i bedriften. Dersom det ikke skulle være match vil alle prosjektdeltagere allikevel få utdelt kursbevis, jobbattest, samt videre oppfølging for å bistå dem inn i varig arbeid.

I løpet av prosessen blir det også gitt tilbud om CV- og søknadsskrivekurs, portrettfotografering, og innkjøp av passende sko og bukser til alle prosjektdeltagere. Alle deltagere får også utdelt et eget kjøkkenproff forkle, samt et lite knivsett de kan bruke på jobb.

Etter endt prosjektprosess holdes det en avslutningsfest hvor alle får utdelt kursbevis.

Første runde av Kjøkkenproffene ble avsluttet 3. Desember 2018. Det vil mest sannsynlig bli satt i gang en ny prosess i løpet av Mars 2019.

DSC08455

Har du spørsmål ang. Kjøkkenproff prosjektet? Ta kontakt med oss på merknorgeas@gmail.com

%d bloggere like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close