A3 – For deg som ønsker en karriere innen media og kommunikasjon

Vi søker deg med interesse for film, tekst og kommunikasjon i sosiale medier!

I A3-modellen lærer prosjektmedarbeiderne fag og ferdigheter samtidig som de bygger sin egen portefølje med egne produksjoner. Prosjektet er et samarbeid mellom KREM, MERK Norge og Knack.

martine crop
Martine Kolstad. Bilde: www.a3mag.no

Martine er tidligere prosjektmedarbeider i A3 og jobber nå som frilansfotograf. Martine forteller at A3 har fungert som en bro, og har hjulpet henne med å skaffe seg den erfaringen hun trengte for å komme seg videre etter endt utdanning. Mens hun jobbet i A3 jobbet hun også som frilansfotograf ved siden av, og har blandt annet fått muligheten til å jobbe for Egmont flere ganger.  – Jeg hadde et oppdrag for dem i fjor, et event, og jeg fikk muligheten til å jobbe med det samme oppdraget i år også.

Du trenger nemlig ikke være utdannet journalist for å jobbe i kommunikasjonsbransjen! Faktisk kan det å være en ung digital racer være inngangen til flere ulike jobber.

Alle aktører, uavhengig av bransje, størrelse og posisjon, trenger digitale ferdigheter for å nå ut til sine kunder og målgrupper via digitale flater. Utviklingen akselererer og behovet for denne kompetansen er økende. Det betyr at unges tidlig tillærte digitale ferdigheter og naturlige interesse for medier og kommunikasjon matcher et fagfelt i vekst. Både kommunikasjonsbyråer, mediene og enkeltselskaper ansetter eller leier digital kommunikasjonskompetanse. 

Vi søker deg med interesse for film, tekst og kommunikasjon i sosiale medier.  Søknadsfristen er 15. August og stillingsutlysningen Finner du HER.

Etter å ha gått en periode uten arbeid startet Lars i en trainee stilling hos A3. Her føler han at han har fått muligheten til å vise hva han kan innenfor kommunikasjonsfaget og han utfordres til å lære mer. Han søkte stillingen for å få vist seg frem og få relevant erfaring innen fagfeltet. En mulighet han har tenkt å utnytte til det fulle.

DSC05345-2Lars Michaelsen. Bilde: Anita K. Olsen Støbakk

– Jeg ville starte med blanke ark og lære meg alt som jeg vil jobbe med i fremtiden. Det har jeg fått muligheten til gjennom A3, fordi jeg nå jobber med sosiale medier, redaksjonelt arbeid i tillegg til søkeoptimalisering og annonsering. Det er en god inngangsbillett til videre jobb, sier Lars.

 


I dette prosjektet kombineres behovet for arbeid, interesse blant unge og et behov for kompetanse i markedet – til en modell for å komme raskere inn i arbeid. A3 -prosjektet gir unge som ønsker jobb innenfor medier og kommunikasjon en mulighet til å omgjøre interessen og selvlært kunnskap til arbeidsrettede ferdigheter – uavhengig av utdanning og arbeidserfaring. I løpet av et seks måneders program får de unge kunnskap om film, tekst og kommunikasjon i sosiale medier.

thumbnail_aspelund_01-570x380Jenny Johannes Kaikumo Jacobsen. Bilde: Marthe Aspelund

Jenny hadde vært på jobbsøkerkurs ved NAV og hadde forsøkt veien inn i jobb gjennom praksisplass. Hen forteller at praksis kan bidra til erfaring og nettverk, men det fører ikke nødvendigvis til jobb. Det var til slutt Jennys personlige nettverk som ble redningen og førte til at hen fikk høre om muligheten om traineejobb som skribent i A3. Det viste seg å være springbrettet som skulle til for at Jenny kom seg videre.

DSC07278.jpgIngrid Windsland. Bilde: Anita K. Olsen Støbakk

Ingrid jobbet med markedsføring og tekst i A3, og hun forteller at A3 var et skikkelig spark i rompa for å komme i gang med ting. – Plutselig så fikk jeg et trykk på å få gjort ting. Det skapte glede og jeg hadde det veldig gøy mens jeg jobbet der. Jeg fikk fast stilling i stor grad fordi A3 hadde hjulpet meg med å komme meg ut av det hullet jeg hadde vært i. Jeg lærte mye som jeg ikke kunne før og som jeg føler er veldig verdifullt i jobben jeg har nå, selv om det er innen et litt annet felt.

Ingrid fortsetter – Jeg hadde vurdert å sette meg på skolebenken igjen og studere medier og kommunikasjon, men så dukket denne muligheten opp, og jeg tenkte at her har jeg faktisk muligheten til å lære samtidig som jeg kan motta lønn. Jeg kimser ikke av utdanning, men synes det er flott at man kan ta et lite krumspring og benytte seg av en annen måte å lære på, få smake litt på det.

Søknad kan sendes til post@a3mag.no.

Tekst: MERK

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close