MERK Norge – Kortere vei til arbeid

Det finnes et behov for flere og kortere veier til arbeid.
Arbeidsledighet og undersysselsetting, spesielt blant unge voksne, er en av hovedutfordringene i kampen mot fattigdom og sosial eksklusjon. Det er høye krav til produktivitet, effektivitet, omstilling og sosial samhandling i dagens arbeidsliv og det er vanskelig å komme inn på arbeidsmarkedet både med og uten utdanning. Det stilles også høye krav til dokumenterte kvalifikasjoner og erfaring, noe som gjør det ekstra vanskelig for de uten høyere utdanning.

– Mange av de unge vi kommer i kontakt med har svært liten arbeidserfaring, de vil veldig gjerne være uavhengig av Nav og viser vilje til å skaffe seg den nødvendige praksisen og arbeidslivsforståelsen gjennom å jobbe i servicenæringene som et trinn på veien til drømmejobben. De er dessuten svært ulike hverandre i behov. Noen trenger bare en sparringspartner, noen har drømmer de ønsker å realisere. Noen er bare opptatt av å skaffe seg inntekt slik at de blir uavhengige av stønad fra NAV og andre trenger å være en del av et team over tid. Det er behov for flere veier og læringsarenaer som gir gode overganger til arbeid, men også for muligheter til å utvikle entreprenørielle ferdigheter og jobbskaping uavhengig av utdanningsinstitusjonene. Det er slike løsninger vi ønsker å bidra til å utvikle sammen med våre samarbeidspartnere, forteller gründer og daglig leder av MERK Norge, Thea Emilie Dalen Dille (24).

Retroblå MERK logo sirkel


Et sted å begynne

MERK Norge er et innovasjonsbyrå av, med og for unge. En privat aktør og samarbeidspartner for offentlig sektor og samfunnsbevisste bedrifter. MERK Norge ble etablert i 2012 av gründer Thea Emilie Dalen Dille og er utviklet i samarbeidet med unge mennesker og offentlig ansatte.

– Felles for de unge som kommer til oss er at de vil være selvstendige, er villige til å investere i egen læring og er klar til å ta ansvar for egne liv. Mange av dem trenger bare et sted å begynne, forteller gründeren.

Selskapet har spesialisert seg på ung arbeidskraft og tilbyr unge co-pilot bistand og anledning til både å benytte og videreutvikle sine talenter, på måter som gir lønnet arbeid og samfunnsnyttige bidrag. Dette gjøres i hovedsak gjennom individuelle mulighetssamtaler, ulike workshops, prosjektutvikling og prosjektarbeid.

DSC05756


– MERK er et springbrett til arbeid for unge som vil jobbe. Vi er derfor opptatt av å forbli åpne og fleksible, og bidra med det de unge trenger for å komme seg inn i lønnet arbeid. Vi vet at alle mennesker har talent, og at veien i stor grad handler om å finne fram til det. Gjennom å bli klar over talentet, satse på det, utvikle det, bruke det og matche det med arbeidslivets- og samfunnets ønsker og behov, gjør vi oss alle en stor tjeneste, fortsetter hun.

Selskapet samarbeider med en rekke aktører og blant dem er det flere lokale Nav kontorer som ser verdien av å samskape utviklingsprosjekter som baseres på løsningsorientering og medvirkning fremfor å lage nok et ferdig opplegg de unge skal passe inn i.

– Vi ser at et godt samarbeid med NAV er en viktig suksessfaktor. Ansatte som jobber med unge i NAV er svært kvalifiserte og villige til å skreddersy løsninger rundt den enkelte og vi opplever at vi sammen kan tilby løsninger som matcher flere og ulike behov. NAV har dessuten et nettverk av bedrifter og kjenner godt til hvilke av disse som er genuint opptatt av å rekruttere til lønnet arbeid. Samtidig er mange unge skeptiske til NAV og vi ser at vi kan ha en brobyggende funksjon og at samarbeidet gir trippel uttelling; individuelle løp, nye løsninger og kompetanseutvikling blant de involverte, forteller Thea Emilie, og fortsetter; – Vi har blant annet samarbeidet med Nav Rælingen, og samarbeidet er et godt eksempel på at medvirkning får fram ressurser og bryter ned stigma.

Det overordnede målet vårt er å skape flere veier til arbeid og legge til rette for jobbskaping for å gi unge voksne økt arbeidstilknytning og med det anledning til økonomisk selvstendighet, verdighet, kunnskapsutvikling og mestring.

– Dagens unge er lærevillige og motiverte. De behøver bare en sjanse til å få vise hva de kan, avslutter hun.

Vi i MERK vil gjerne ha kontakt med deg som er ung voksen og på leting etter jobb, eller som ønsker å skape din egen arbeidsplass gjennom å etablere eget foretak. Vi kan kanskje hjelpe deg med å oppnå dine mål. Ta kontakt med oss via st@merk3.no 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close