ET GODT STED FOR UNGE Å STARTE

– Du kan nesten hundre prosent sikkert si at du ikke blir butikksjef dersom du ikke har vært kasserer. I mitt distrikt har det ikke vært en eneste rekruttering utenfra. Alle butikksjefene i området er rekruttert nedenfra og opp, innad i Kiwi, forteller butikksjef ved Kiwi Tårnåsen, Ingrid Haugnes (23). Hun droppet selv ut av skolen og begynte å jobbe allerede som 17-åring. Hun startet som butikkmedarbeider i Kiwi og har i løpet av få år jobbet seg opp til stillingen som butikksjef.

Vi sitter på pauserommet i butikken hennes og snakker om hvordan det har vært for henne å være ung jobbsøker uten fullført videregående i dagens arbeidsmarked, og hvordan Kiwi etter hennes mening er et godt sted å starte for unge som ønsker seg deltidsjobb ved siden av studiene eller som ønsker å gå en mer arbeidsrettet vei.

 

Erfaring er nøkkelen

– Jeg sleit veldig med å finne meg jobb i starten. Jeg søkte på jobber overalt. Jeg var på mange intervjuer for mange forskjellige jobber, og noen hørte jeg fra mens andre hørte jeg aldri tilbake fra. Felles for alle intervjuene var jo at jeg ikke fikk jobbene, forteller hun og fortsetter. – Jeg fikk min første jobb gjennom en venninne som hadde begynt å jobbe som telefonintervjuer, det var liksom en jobb som alle kunne få.

Ingrid jobbet en stund som telefonintervjuer før hun søkte på stilling og fikk jobb på Kiwi. I etterkant av ansettelsen fikk hun vite at det var telefonintervjuerfaringen som var en av grunnene til at hun fikk jobben. – Alle sånne småjobber har alt å si, mener hun selv. – De jeg kjenner som ofte fikk jobb på første forsøk var de som begynte å jobbe da de var 13-14 år gamle og leverte aviser på Søndager.

DSC05515
Ingrid og assisterende butikksjef Valon i aksjon. Foto: Anita K. Olsen Støbakk


Vær forberedt og ærlig

Ingrid har ingen fasit over hva som er den perfekte søknaden og CV’en, men basert på egne erfaringer har hun noen gode råd å komme med som hun tror vil kunne være til hjelp for unge arbeidssøkere.

– Det er søknaden du må jobbe med. Ta deg tid til å undersøke litt om bedriften du søker jobb hos. Det finnes såpass mange der ute som legger inn den ekstra innsatsen at dersom du ikke gjør det havner du fort bakerst i bunken av søknader.

Hun tror også det er viktig å være ærlig og å være seg selv når du blir innkalt til intervju. – Selv om man føler at man er litt annerledes og at man er det helt motsatte av personen man blir intervjuet av betyr det ikke nødvendigvis at dere ikke vil fungere bra sammen.

Da Ingrid selv var på intervju var hun helt ærlig om at hun ikke kom til å fullføre videregående skole. Hun oppfordrer andre til å gjøre det samme. – Hvis du studerer ved siden av jobben og vet at du kommer til å søke på videre utdanning så si gjerne det på intervjuet. Det er jo ikke sånn at vi alltid må ha folk som vil jobbe her i 10 år. Noen ganger trenger vi noen som vil jobbe og være en del av teamet helt til de går videre til noe annet. Hvis du har dårlige karakterer og oppmøte så gi intervjueren en begrunnelse. Jeg dreit i skolen og var ikke motivert, det var derfor jeg ikke gjorde det så bra, påpeker hun og fortsetter. – Har du blitt sagt opp et sted eller har du et hull i CV’en så fortell om det. Intervjuere finner fort ut av slike ting, og det er kjipt å miste en potensielt fantastisk medarbeider bare fordi du ikke turte å si at du fikk sparken fra en tidligere jobb. De aller fleste har jo driti seg ut en eller annen gang i livet. Det er viktig at intervjuer får høre din side av saken, så ærlighet er nøkkelen.

Foto: Anita K. Olsen Støbakk

 

Et godt arbeidsmiljø?
– Vi ser at resultatene blir mye bedre når de som står på toppen har kunnskap nedenfra. Man glemmer ikke bort det at alt henger sammen, forklarer Ingrid når jeg spør om hvorfor Kiwi har valgt å interessere seg for ung arbeidskraft og å rekruttere nedenfra og opp.

Kiwi kan på grunn av denne rekrutteringsstrategien fremstå som en god potensiell arbeidsgiver for mange unge arbeidssøkere som er interessert i å avansere i gradene. Men er Kiwi et godt sted å jobbe ellers?

Ingrid ser slik på det: – De fleste jeg kjenner som jobber i Kiwi trives veldig godt. De gjør en god innsats og blir godt mottatt. Det er jo litt forskjellig fra butikk til butikk, men det aller fleste stedene har et godt arbeidsmiljø. Selv om jeg har stillingen som butikksjef så er jo alle mine medarbeidere, mine assisterende, mine låseansvarlige, alle vi er jo et team. Det er jo vi som gjør butikken.

Ingrid trekker også frem at Kiwi er flink til å bruke medarbeidernes iboende ressurser. Som eksempel forteller hun om hvordan butikksjefer som liker å flytte litt på seg, og som er flinke til å bygge opp team og sette dem i gang gjerne ender opp med å forflytte seg mellom forskjellige butikker. slik kan de bruke sine evner og sin driv til det fulle.

 

Trenger du et sted å starte? Ønsker du bistand i prosessen med å finne et sted å starte? Eller kanskje du trenger hjelp til å finne ut av hva du er flink til? Send en mail til ung@merk3.no. Kanskje vi kan hjelpe deg!

Tekst: Anita K. Olsen Støbakk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close