DET ER VIKTIG Å VÆRE POTET

– Et av mine mål var å bli bedre med web. Jeg hadde de grunnleggende kunnskapene om WordPress, men når man skal drive nettmagasin så holder ikke det, sier Martine Kolstad (24) om hvordan hun endte opp som webansvarlig i A3mag.no i tillegg til stillingen som fotograf, videoprodusent og skribent.

Nettmagasinet A3mag.no er et samfunns- og kulturrettet magasin bestående av unge journalister, fotografer og illustratører som er opptatt av å bli hørt. A3mag fokuserer på å hjelpe unge mennesker å tilegne seg nødvendig erfaring innen foto, film, journalistikk og illustrasjon gjennom lønnede traineestillinger slik at de lettere skal kunne utvikle både ferdigheter og nettverk, for så å komme seg videre inn i fast jobb eller opprette egne foretak.

mestreet
Foto: Privat

Learning by doing

Det var viktig for Martine å lære seg så mye hun kan om wordpress, sosiale medier og kommunikasjon. Det er kompetanse hun ikke hadde fra før. Så dette var noe hun spesifikt ba om å få jobbe med da hun fikk stillingen i A3mag.no. Martine jobber også som frilansfotograf ved siden av, og kunnskap om drifting av wordpress, samt kommunikasjon via sosiale medier er viktige verktøy å ha med seg i verktøykassen.

Det å tilegne seg den riktige kunnskapen har til tider vært utfordrende forteller Martine. -Jeg har klødd meg i hodet noen ganger og tenkt at det her skjønner jeg ikke, men siden det er jeg som har hatt hovedansvaret for webutviklingen vår så har jeg bare måttet ta tak og finne ut av det på egenhånd. Det har jeg lært masse av. Det har vært «learning by doing», og det er jo det som funker.

Screen Shot 2017-12-21 at 16.26.11Foto fra a3mag.no

Viktig å være potet

Martine har gjennom sin tid i A3mag tilegnet seg mye kunnskap som hun ikke hadde tidligere og anser seg etter hvert selv som en potet. Hun kan brukes til det meste, men har spesialisert seg innen film og foto. Om dette sier hun: – Jeg tenker at det er viktig å være potet i dagens arbeidsmarked fordi det finnes nesten ingen rene stillinger lengre. Du skal liksom kunne litt av alt, så det er målet mitt nå. Å ta til meg så mye som mulig samtidig som jeg har noe spesielt jeg er ekstra flink til.

Martine forteller at A3mag har fungert som en bro, og har hjulpet henne med å skaffe seg den erfaringen hun trengte for å komme seg videre etter endt utdanning. Mens hun har jobbet i A3 har hun som tidligere nevnt også jobbet som frilansfotograf ved siden av, og har blandt annet fått muligheten til å jobbe for Egmont flere ganger.  – Jeg hadde et oppdrag for dem i fjor, et event, og så fikk jeg jobbe med det samme oppdraget i år også. Når man blir brukt igjen av den samme kunden så vet man at man har en gjort en god jobb, og at man har

Er du interessert i å jobbe med Media og kommunikasjon, men trenger litt erfaring under beltet? Er du interessert i web, foto, film, eller journalistikk?  Send en mail til post@a3mag.no. Vi tilbyr lønn under opplæring og en mulighet til å jobbe med det du er mest interessert i!

Tekst: Anita K. Olsen Støbakk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close