UFORLØST POTENSIALE

Mange sliter med å få sjansen til å vise frem sitt potensiale når de er på jakt etter arbeid. Lars Michaelsen (32) er en av disse. Han har nå fått seg en jobb i A3mag hvor han tror at han endelig kan få vist arbeidsgivere hva han kan.

Jeg møter Lars på Cafè Sør i Oslo sentrum. Lokalene har nettopp åpnet, men det er likevel flere som har rukket å trekke seg inn fra kulden. En god kopp kaffe hjelper oss med å holde varmen. Bakgrunnsmusikk hjelper til med å overdøve de andre samtalene rundt oss. Jeg har møtt Lars i dag for å høre med han hvordan han opplever det å være ung i dagens arbeidsmarked.

Lars har lenge vært på jakt etter den jobben han egentlig ønsker, nemlig innenfor markedsføring. En bachelor i PR og kommunikasjon, og Master i markedsføringsledelse har ikke hjulpet.  Lars tror selv dette skyldes en profesjonalisering av arbeidsmarkedet.

DSC05368-2Foto: Anita K. Olsen Støbakk

– Jeg tror arbeidsgivere har mye høyere krav nå enn de kanskje hadde tidligere, fordi jobbene innenfor markedsføring og kommunikasjon har det blitt mye mer profesjonelt enn de var bare for ti år siden, sier han

 

Utnyttelse av det fulle potensiale

I flere av jobbene Lars har hatt, føler han at han ikke har fått vist hva han virkelig kan. Han tror at arbeidsgivere ikke er flinke nok til å utnytte tilgjengelige ressurser.

– Du blir ansatt til å gjøre en spesifikk jobb, og det er kun den jobben du skal gjøre. Du har kanskje masse andre gode ideer eller kompetanse som ofte ikke blir brukt, forteller Lars.

Dette har vært frustrerende for Lars som føler at han har kunnet bidra med mer. Om en har uforløst potensiale mener Lars det er nødvendig å søke seg videre til andre stillinger som er mer relevant. Lars har selv prøvd å gjøre noe med dette, og søkte seg videre internt til en stilling med ansvar for sosiale medier. Dessverre fikk han ikke jobben. Dette resulterte i at han utdannet seg videre.

– For meg er det viktig at kompetanse og arbeidsoppgaver matcher, hvis ikke blir kompetansen utvannet og etterhvert borte. Det kan derfor være greit å søke deg videre til andre jobber om du føler at du har et uforløst potensiale, sier Lars.

 

En sjanse til å vise hva man kan

Etter å ha gått en periode uten arbeid har Lars nå startet i en traineestilling hos A3mag. Her føler han at han har muligheten til å vise hva han kan innenfor kommunikasjonsfaget og han utfordres til å lære mer. Han søkte stillingen for å få vist seg frem og få relevant erfaring innen fagfeltet. En mulighet han har tenkt å utnytte til det fulle.

– Jeg ville starte med blanke ark og lære meg alt som jeg vil jobbe med i fremtiden. Det har jeg fått muligheten til gjennom A3mag, fordi jeg nå jobber med sosiale medier, redaksjonelt arbeid i tillegg til søkeoptimalisering og annonsering. Det er en god inngangsbillett til videre jobb, sier Lars.

DSC05362-2Foto: Anita K. Olsen Støbakk

For Lars er dette et steg i den retningen han ønsker. For at han skal få maksimalt ut av tiden i A3mag bruker han også muligheten til å jobbe målrettet med å kartlegge hva han faktisk ønsker og trenger av kunnskap.

– Jeg jobber systematisk med å lage en oversikt over alle kriterier arbeidsgivere innenfor dette feltet ser etter. Nå som jeg er i A3 så har jeg lyst til å fordype meg i alt dette, sånn at

jeg har den relevante kompetanse og erfaringene når jeg skal videre til en annen arbeidsgiver. Og jeg vil til og med kunne dokumentere kompetansen gjennom mitt arbeid i A3mag, avslutter Lars.

 

Trenger du hjelp med å komme inn i kommunikasjonsfaget så er kanskje A3mag en løsning for deg også. Send oss en mail på post@a3mag.no. Er du mer usikker på hvilken vei du ønsker å ta så kan Skjulte Talenter prosjektet vårt være tingen for deg. Send oss en mail på st@merk3.no.

Tekst: Anders Kristian Dyrli

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close