SOSIAL GRÜNDER MED EN TVIST

For cirka fem år siden startet Stig Mass Andersen (36) Bipolar Superstar samtidig med at han var trygt plassert i en stor bank som kundekonsulent. Han trivdes godt med en rutinemessig hverdag, men etter hvert økte behovet for å gjøre mer av det han hadde begynt med. Et behov han måtte agere på.

Stig_OleKristianLosvik
Bipolar Superstar Stig Mass Andersen. Foto: Ole Kristian Losvik

Fra bipolar til superstar

Nå har det gått to år siden han begynte å kjenne på det – og han har ikke angret siden.

– Jeg visste at det var noe annerledes og utfordrende jeg ville holde på med. Derfor valgte jeg å starte Bipolar Superstar. Ganske skummelt og veldig givende! Etterhvert har det jo nå utviklet seg til å bli både forfatterskap, band, slam-poesi og foredrag for å nevne noe. Jeg angrer ikke!

 

Meg og jeg

Han har nå både gitt ut en bok og har et turnerende band. Fra denne lille følelsen om et behov ble dagene etter hvert innmari fulle, og det ble stadig vanskeligere å skille Stig og Bipolar Superstar.

– Jeg er jo Stig, sønn, onkel og kamerat, men har også alteregoet Bipolar Superstar. Til tider kan det være vanskelig å ha skille på de tingene jeg gjør. Om jeg våkner som Bipolar Superstar og legger meg som Bipolar Superstar, når er det tid til Stig da? Heldigvis har jeg lært mye om meg selv de siste årene og jeg har funnet ut at jeg er mest Stig når lærings-knappen min er slått av. Når jeg slapper av og nyter situasjonen jeg er i, i stedet for å alltid forsøke å suge ut kunnskap fra den. Det er likevel vanskelig å ha et klart tydelig skille – mye fordi at jeg brenner så mye for det jeg gjør, hadde jeg ikke gjort det ville det nok ikke vært noe Bipolar Superstar. Så ja, det skillet jobber jeg fortsatt med å få til.

Her kan du høre sangen Kom og Klikk fra Bipolar Superstar liveopptreden ved St. Croix. Videoen og mer innhold kan du finne på gruppens Facebook side.


Nedturer blir fordeler

Fra han fikk diagnosen som bipolar for rundt ti år siden og frem til i dag har oppturene vært mange, men livet er fortsatt ikke uten nedturer:

– Jeg har fått et nytt forhold til menneskene rundt meg. Mye bedre kontakt og jeg er mer ærlig både overfor meg selv og de rundt meg. Det gjør at jeg lever et godt liv og nedturene er sjeldnere. Men det mest betydningsfulle jeg har fått ut av Bipolar Superstar-reisen så langt, er stoltheten over egen historie. At jeg kan eie de tidligere negative hendelsene i livet og har kraft til å gjøre de om til noe positivt. Som å lage en sang som inspirer andre i samme situasjon. Ingen slipper unna nedturer i livet, men jeg er så heldig at jeg kan bruke dem til min fordel.

 

Noe håndfast

– En annen fordel man kan ta i bruk i dag er sosiale medier. Der er det mulig å oppnå stor rekkevidde, møte andre med samme fokus og generelt holde seg oppdatert på hva som skjer gjennom sosiale medier. Går man for dypt inn i det kan man derimot bli villedet av all statistikken og avhengig av likes. Stig utdyper videre. – Det er så mye fokus på hva vi må gjøre for å slå igjennom i dag. Dette eller dette må vi gjøre for at det er riktig. Hvorfor skal vi hele tiden fekte etter så store resultater? Og hvorfor velge oppgåtte stier? Hva med alle de små gevinstene og menneskemøtene underveis, kan man ikke feire de i stedet? Da jeg var manisk hadde jeg en liten periode hvor jeg trodde jeg skulle opptre på Telenor Arena. Det er tydelig at jeg som andre er opptatt av store drømmer og er god til å overbevise meg selv om at det er mulig. Men i 2018 har jeg lyst til å bli bedre på å identifisere hva de som følger meg blir inspirert av og gjøre mer av det!

 

Det nye året

I møte med det nye året har Stig en klar formening om at han vil fortsette i samme retning og at han skal ta idèene sine ned til bakkeplan: – Å ta ting ned til bakkeplan gjør at jeg kan håndtere og utarbeide det jeg holder på med. Det blir mye mer ekte. Noe jeg kan delta på her og nå. Om jeg blir flinkere med å holde et sånt fokus vil de overordna drømmene oppfylles underveis. Det har jeg troa på! Sånn sett ønsker jeg alle sammen lykke til med det de vil gjøre det kommende året.

 

Foretaket Bipolar superstar er medlem i Senter for Sosialt Entreprenørskap og Innovasjon og påtar seg oppdrag både med tekst, foredrag og musikk. Stig har også vært en del av A3mag.no reaksjonen og flere av sakene hans er publisert. Du kan finne Stigs publiserte saker HER eller besøke hans hjemmeside www.bipolarsuperstar.no

Tekst: Espen Moe

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close