UNG I ANIMASJONSBRANSJEN

Morten Andreas Kvale (24) jobber som Junior FX TD i Gimpville, et av de største animasjonsstudioene i Norge. Jobben fikk han som et resultat av en utplassering. – Jeg fikk utplassering etter å ha gått ett år på Idefagskolen som underviser i animasjon og 3D. Jeg og en annen ble utplassert i studioet i to måneder, med beskjed om at det var mulighet for å få jobb videre dersom vi stod på. Jeg jobbet alt det jeg kunne og fikk jobben.

Morten er ung og legger inn mye arbeid i animasjonsbransjen.
– Jeg synes det er gøy, jeg har mye energi og kan jobbe lenger. Når jeg jobber lenger kan jeg lære mer, forteller han.

 

Det er lov å spørre om hjelp

Det kan være vanskelig å komme seg ut i arbeid, både med og uten utdanning, men om du virkelig vil noe så mener Morten at det er viktig å ikke gi opp. – Det handler om pågangsvilje og utholdenhet, ikke gi opp med det første. Selv om ting ikke funker så fortsett til det funker.

Morten forteller at det er viktig å spørre andre om hjelp og råd om det er noe du ikke får til. – Spør folk, og gjerne folk som har mer kunnskap enn deg selv. Bare husk at de som er i jobb ofte har dårligere tid. Jeg har selv erfart at det kan være lurt å samle spørsmålene, for så å avtale tid og så spørre om flere ting på en gang.

DSC05448-2
Morten Andreas Kvale. Foto: Anita K. Olsen Støbakk

Interesse for faget

For å jobbe i en bransje som animasjon mener Morten det er viktig å ha stor interesse for faget. – I denne bransjen er det en fordel å være nerd. Du må være glad i film og spill, og egentlig har interesse for både filmeffekter og animasjon. Interessen er absolutt det viktigste. Det er også viktig med selvlæring og engasjement. Det er mye som kan læres gjennom å se opplæringsvideoer på nettet eller ved å lese seg opp, om artikler og intervjuer om folk fra bransjen, sier Morten. Hans hotteste tips er å finne ut hva suksessfulle folk innenfor bransjen har gjort, og så gjøre det samme selv frem til du også lykkes med å få drømmejobb.

Morten forteller videre at det også er andre måter å tilegne seg kunnskaper på. – Å være med på kurs tror jeg definitivt at er bra, fordi det er godt å komme seg opp av senga og ut av huset. Det er lurt å møte opp og få en rutine på noe som ligner en jobb. Jeg tror også det kan være lurt og finne et kurs som tar tak i interessene dine.

DSC05451-2Foto: Anita K. Olsen Støbakk

Fra hobby til arbeid

For Morten er det veldig viktig at han trives godt på jobben og føler seg verdsatt. – Det er viktig for meg at jobben er gøy, at det er gøy å møte opp. Det skal ikke være slik at du gruer deg til å gå på jobb. Så klart betyr det også mye at jeg føler at jeg er med på prosessen og at jeg utgjør en forskjell i firmaet.

Hobby kan bli til lønnet arbeid, det har det gjort for Morten. – Jeg er heldig. Jeg har fått en jobb som også er hobbyen min, hobby og jobb går altså inn i hverandre. Det gjør at det alltid er noe å glede seg til.

 

Er du usikker på hva som passer for deg eller vet du hva du hvor du vil, men er ikke helt sikker på hvordan du skal komme deg dit? Da er kanskje våre talentutviklings- og innovasjonsprosjekter «Skjulte Talenter» eller «Morgendagens Innovatører» noe for deg. For mer informasjon send oss en mail på st@merk3.no.

Tekst: Anders Kristian Dyrli

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close