DRØMMEN OM NOE EGET

Mange drømmer om å være sin egen sjef og starte noe eget. Atle Dyrli (33) har gjort alvor av drømmen og driver i dag et eget firma med flere prosjekter. – Akkurat nå er jeg i gang med å starte et nytt selskap med to andre. Parallelt er jeg med på Moonwalk, et innovasjonsprogram som tar tak i store utfordringer og samler masse flinke folk som ønsker å bidra il å løse disse. Moonwalk skjer i helgene så det lar seg kombinere med andre aktiviteter.

Atle er utdannet siviløkonom, men har også en mastergrad i strategi og ledelse. Han startet opprinnelig med en jobb i Statkraft, men fant etter hvert ut at han ville noe annet. – Etter noen år begynte jeg å tenke på hva det er jeg egentlig vil. Jeg så at Statkraft var en av de størst i Europa på fornybar energi, og jeg kjente allerede da at fornybar energi ikke var den rette bransjen for meg. Jeg ville jobbe med innovasjon, i mindre bedrifter og i tidligere faser.

 

Ikke bare en jobb?

For Atle handler ikke det å jobbe om en fast stilling eller ansettelse, men heller om inntektsstrømmer. Han har ikke jobb, men en inntekt. – Det jeg gjør i dag er nok mer som en livsstil. Jeg har jobbet lenge med å beskrive min drømmehverdag, for så å skape den. Jeg kaller det ikke en jobb, men heller inntektsstrømmer, i og rundt en drømmehverdag.

Atle mener at det finnes flere måter å strukturere seg selv på, for han handler det om at inntekter ikke bare skal være det som gir direkte penger inn. – Jeg ser på min egen livsstil og hva jeg trenger for å leve slik jeg gjør nå. Jeg deler det så inn tre potter. Den første kaller jeg for «survival», det er det jeg trenger for å komme meg gjennom hverdagen. Her er det for eksempel inntekter fra utleie, forutsigbare inntekter, som bidrar til at jeg har det jeg trenger i løpet av en måned. De to andre pottene handler om mer usikre inntektskilder. – Potten jeg kaller for «bonus», er inntekter jeg ikke kan regne med hver måned, og kan for eksempel komme fra et selskap jeg hjelper med å skrive en søknad, hvor jeg får en del av pengene som kommer inn. Den tredje potten kaller jeg for «lottery» og det er her det morsomme skjer. Her kan jeg jobbe for eierandeler i et selskap som ikke nødvendigvis gir meg noen penger direkte, men det gir meg «assets», som er potensielle verdier på sikt.

DSC05417-2
Atle Dyrli. Foto: Anita K. Olsen Støbakk

Det kan virke skummelt å drive for seg selv og på denne måten, men for Atle finnes det mange grunner til å gjøre det. – Det er litt skummelt selvfølgelig å ikke ha den faste inntekten man er vant med, men jeg vil si at vi er ganske heldige som bor i Norge sånn generelt. For det finnes veldig mange muligheter der ute, hvert fall mer enn det jeg var klar over til å begynne med.

 

Skap din egen vei

Den tradisjonelle veien er ikke nødvendigvis den beste mener Atle. Selv har han tatt i bruk et japansk utrykk kalt «Ikigai» for å definere sin drømmehverdag. – Det er skjæringspunktet mellom hva jeg er god på, hva verden trenger, hva jeg har lidenskap for og hva jeg kan få betalt for. I dette senteret finners den riktige veien, der hvor det er flyt. Veldig mange har en utdanning og en jobb, som bare er en jobb, og er dermed ved «profession» altså et yrke. For meg handler det om å få litt flere dimensjoner på arbeid, slik at jeg befinner meg i skjæringspunktet.

Atle mener at om unge ønsker seg arbeid så kan det å skape det selv være løsningen for noen. – Når jeg ser på min egen erfaring har jeg jo egentlig vært med på å skape min egen arbeidsplass i mange omganger. Jeg har vært veldig bevisst på hva jeg egentlig vil og oppsøkt de miljøene som har noe med det å gjøre. Jeg har blitt kjent med dem. Derfra har det egentlig gått litt av seg selv. Slik jeg ser det, handler det egentlig om å komme i kontakt med flinke folk, mer enn å lete etter stillinger og selskaper. Jeg har hatt veldig god nytte av å finne fram til de riktig folkene, men også av å kjenne meg selv på et ganske dypt nivå. Atle er klar i sin sak – Jeg oppfordrer folk til å finne sin egen vei.

 

Ønsker du hjelp for å finne ut hva som er din vei? Da er kanskje Skjulte Talenter noe for deg. Send oss en mail på st@merk3.no Så kan vi ta en uforpliktende prat om hvordan vi potensielt kan hjelpe deg videre!

Tekst: Anders Kristian Dyrli

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close