FREMOVER I REVERS

-Filmproduksjon skal være så fancy nå med droner og kraner og utstyr og sånn. Vi vil ta det tilbake til historiefortelling og solid håndtverk. Vi går bakover for å komme oss fremover. Det svarer Silje Kleven når jeg spør henne om hvorfor hun og medgründer Solveig Bakken valgte å døpe produksjonsselskapet sitt for Revers produksjon.

14232570_1831516893759791_338291182205445153_nFoto: Revers Produksjon

Vi sitter i resepsjonen ved Cinemateket. Silje er egentlig tilstede fordi hun deltar på en fagdag ved Filmens Hus, men akkurat nå har hun en lunsjpause som hun tilbringer med meg og en halv baguette. Jeg spør om hvordan hun endte opp innen filmproduksjon.
-Siden videregående har jeg bare snubla over ting jeg likte. Jeg snubla inn i foto, snubla inn i media og kommunikasjon, og så snubla jeg videre til å drive filmselskap, svarer hun og trekker på smilebåndet. Men det har allikevel ikke vært enkelt å starte eget foretak.

 

Å ta en sjanse

Det har tatt tid å få ballen til å rulle, og det har innebært at Silje i oppstarten har måttet kombinere driften av selskapet og videoproduksjon med en deltidsjobb på siden.

-Det er mye kveldsvakter. Du tar gjerne også mange ekstravakter slik at når du trenger å ta fri så har du goodwill hos sjefen, forklarer hun. Nå jobber Silje for det meste bare med Revers-produksjoner, men tar også på seg frilans-oppdrag innen foto og video.

15193666_1874386399472840_1838511434535005718_n
Foto: Revers Produksjon

Revers produksjon ble startet i 2015 og driver med visuell historiefortelling tilpasset sosiale medier. Dette gjør de gjennom å raskt og kostnadseffektivt produsere både enkle og mer avanserte videoproduksjoner for små og store klienter i Norge. Behovet for videomateriale med høy kvalitet til bruk i sosiale medier var en luke i markedet som Revers evnet å gripe fatt i mens det ennå var relativt nytt. Om dette sier Silje  – Vi har nøyaktig den kompetansen som trengs for å få noe kjapt og effektivt ut på nett. Vi tenkte at her er det en mulighet og det er ikke så mange som oss på markedet, så hvis vi hopper på det NÅ så har vi en sjanse. Hadde vi venta et år hadde vi måttet konkurrere med en million andre firmaer. Det er jo mer erfarne folk enn oss som har sett denne trenden og har begynt med dette i ettertid, men fordi vi hoppa på så tidlig og fordi vi da fikk en del kunder så har vi klart å bygge oss opp.

Når temaet jobb kontra å drive for seg selv, og hva det betyr for henne å ha en jobb hun trives i kommer opp svarer hun energisk  –Jeg vil egentlig ikke jobbe for andre folk eller i servicebransjen. Jeg har hatt mye sånne jobber, men det er ikke det jeg har lyst til. Jeg liker friheten. Hvis jeg må jobbe mye, og det må man jo innen film, kan jeg like godt jobbe for mitt eget selskap. Da kan jeg sette mitt eget navn på ting som jeg har jobba med. Jeg synes det er veldig kult å kunne gjøre det. For meg er det en drivkraft, når det jeg gjør representerer meg, da blir jeg virkelig motivert til å jobbe for det.

12963573_1768499193394895_5776761993023317118_n
Foto: Revers Produksjon

Å hjelpe andre frem

I tillegg til å drive for sin egen del håper Silje at Revers produksjon kan bidra til å skape flere muligheter for jenter i filmbransjen, samt heve nivået for filmer på sosiale medier.

– Det er viktig at arbeidet vi gjør er bra. Det er det vi sikter mot; vi skal levere kvalitet, og kvalitet er helt uavhengig av kjønn. Hvis vi har to like kvalifiserte kandidater så prøver vi å velge den som trenger sjansen mest. Vi er ikke låst til å jobbe med faste samarbeidspartnere. Vi kan hente inn nøyaktig den personen som kommer til å gjøre den beste jobben til hvert enkelt oppdrag. Og så klart, fordi vi er jenter i en industri med veldig mange menn så skjer det ofte at vi prøver å finne jenter som er gode, som kan levere til oss.

Når det kommer til å dele gode tips med andre som ønsker å starte for seg selv er Silje klar på at det er viktig å få avtaler og kontrakter ned på papir. – De fleste er alrighte, og betaler når de skal, men kontrakten må være på plass, da har du rettigheter og det fins måter å kjempe på. Det lærte vi på den harde måten. Skal du starte for deg selv er det også viktig at du brenner for det du gjør, for det er mye og tungt arbeid som skal til for å lykkes. Når du brenner for noe orker du å fortsette med det selv i de periodene hvor ting bare er dritt, avslutter hun bestemt.

Her kan du se et eksempel på en av videoene som Revers tidligere har produsert for Ski Storsenter

Dersom du ønsker å vite mer om Revers kan du besøke dem på facebook eller på www.reversproduksjon.no.

Ble du inspirert av Silje og hennes historie? Kunne du tenke deg å starte eget foretak?
Ta kontakt med oss i MERK Norge og spør oss om hvordan vi kan hjelpe deg med å utvikle din kompetanse eller hjelpe deg med å komme i gang med ditt eget prosjekt. Send mail til st@merk3.no.

Tekst: Anita Olsen Støbakk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close