NESTEN FOR GODT TIL Å VÆRE SANT

Optimal Start er et samarbeid mellom Oslo Kommune og Oslo Produksjon & Tjenester AS (OPT) hvor formålet er å motivere unge mennesker i bydelene Gamle Oslo og Søndre Nordstrand til å drive gründervirksomhet, ifølge Nora Fjârdbo (26) som er hovedansvarlig for tiltaket Optimal Start og kontaktperson for interesserte.

 

Alle jobber kan være kompetansebyggende

Nora har en god del erfaring fra arbeidslivet selv om hun også lenge har vært fulltidsstudent. For tiden studerer hun også til en Mastergrad i vitenskap, teknologi og innovasjon ved UiO. Tidligere har hun jobbet som pleieassistent ved et eldrehejm og som butikkansatt, før hun endte opp i stillingen som salgs- og markedsføringsansvarlig ved OPT på deltid.
– Min erfaring med jobbsøking er at det er mye tilfeldigheter som rår. Da jeg flyttet til Oslo fikk jeg jobb i en klesbutikk via en venninne som anbefalte meg til sjefen sin. Nettverk og støtte er det som har vært min gyldne billett inn i arbeidslivet sier hun.
Selv om det ved første øyekast kanskje ikke virker som om det å jobbe som pleieassistent og butikkmedarbeider er relevant arbeidserfaring i forhold til det hun driver med i dag har Nora noen tanker rundt dette.  – Jeg tror det er viktig å se på alle jobber som kompetansebyggende. Man kan ikke tenke at en type jobb ikke er god nok, fordi alt arbeid er god arbeidserfaring, og man kan ikke regne med å få drømmejobben med en gang. Man må bare tilpasse seg til hvor man er og selv se til at man trives, legger hun til.

 

Nora 1 edit
Foto: Anita Olsen Støbakk


Medfølelse

For Nora er jobb utrolig vitkig fordi det gir henne muligheten til å være med og bidra til noe, samtidig som det gir muligheten til å komme seg litt ut og i kontakt med andre mennesker. – En jobb bidrar til verdi i seg selv og en til verdi av det man gjør. Nora har derfor stor medfølelse for de som ikke har jobb eller studier. Særlig for de som har lyst til å jobbe, men som allikevel sliter med å få seg en jobb eller fullføre skolen. Hun tror at det er lett å føle seg verdiløs og demotivert når man har gjort en innsats, skrevet søknader, søkt på jobber oglikevel ikke klarer å oppnå det ønskede resultatet.  – Det er jo en ond sirkel man kan havne i. Det er derfor det er så fint at det finnes tiltak som Optimal Start og Skjulte talenter som kan hjelpe folk å finne eller skape sin egen jobb basert på deres egne interesser og talenter, sier hun.

Det er tydelig at Nora er dypt engasjert i å hjelpe andre å realisere sine mål, og at det å kunne hjelpe andre gir henne noe positivt tilbake på et personlig plan.  – Hva mer trenger man egentlig, enn lyst og engasjement for å jobbe? Det ser jeg at det finnes der ute. Folk trenger bare å bli gitt en sjanse. De jeg jobber sammen med nå gjennom Optimal Start, de har så mange idéer og tanker rundt hva de har lyst til å gjøre. Jeg gleder meg til å se hva vi kan få til sammen.

 

Nora 2 editFoto: Anita Olsen Støbakk


For godt til å være sant

Det er mange der ut som går rundt og bærer på en drøm om å starte eget foretak, men det er en stor avgjørelse å ta, og det er ikke alltid så lett å vite hvor man skal begynne. Hvor skal man få penger fra? Hvordan bygger man et profesjonelt nettverk? Hvor kan man finne lokaler å jobbe fra?

Det er dette Nora og OPT ønsker å bistå med gjennom Optimal Start. Via tiltaket kan hun og OPT nå tilby gratis kontorplass med fasiliteter som skrivere, internettilgang, lagringsplass, resepsjon og kantine til gründerspirer fra Gamle Oslo eller Søndre Nordstrand. I tillegg bistår Nora med alt fra hjelp til å skrive forretningsplaner til å bli med på nettverkingsarrangementer. Alle deltagere får også tilgang til en mengde kompetanse og kunnskap fra OPT.
De stiller ingen krav til at du må ha en ferdigstilt idé for å få plass i deres lokaler. De vil at folk skal få sjansen til å prøve seg frem i samarbeid med OPT, og lære av hverandres erfaringer og kompetanse. – Mange tror jo at dette er for godt til å være sant. De lurer på hva den skjulte kostnaden er, men det koster ingenting. Vi tilbyr en kontrakt på seks måneder hvor folk kan komme og jobbe fra våre kontorplasser, så har de mulighet til å forlenge denne med ytterligere 6 måneder etter den første perioden. Det eneste vi ønsker i gjengjeld er at folk skal jobbe hardt med å realisere forretningsidéen sin og bidra til at vi får et fint miljø her.

Nora 4 editFoto: Anita Olsen Støbakk

-Dersom noen fra Gamle Oslo eller Søndre Nordstrand ønsker å forhøre seg om plass hos oss kan de ta en titt på Optimal Starts egen Facebook-side. Der finner de litt informasjon om tiltaket og kontaktinformasjonen min. Det er bare å ta kontakt så setter vi opp et møte, avslutter hun smilende.

 

Tekst: Anita Olsen Støbakk 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close