HVA SKAL JEG GJØRE FOR Å SKILLE MEG UT?

– Jeg ville bruke utdannelsen min, jobbe med formidling og aller helst noe innen film. Jeg fikk en deltidssjobb ved Oslo Kino, men der var det verken mulighet for en stilling med lønn til å leve av eller for å jobbe meg oppover. Jeg begynte å søke på jobber som var relevante, men fant fort ut at det var sånn type 100 søkere på én stilling. Når det er 100 søkere på den ene stillingen er det lett å bli usynlig. Hvordan skal du da bli lagt merke til?

thumbnail_aspelund_01-570x380Jenny Kaikumo Jacobsen Foto: Marthe Aspelund

 

Jenny (35) har en bahelorgrad i kulturformidling, og en master i medievitenskap, og har likevel, følt på utfordringen å være én i et hav av andre som ønsker seg en fast stilling i en jobb hen trives med. Jenny har måttet innom mange avstikkere før hen havnet der hen er i dag. – Jeg har prøvd mye forskjellig for å skille meg ut blant andre jobbsøkere. Jeg var i praksis i ett år i kommunikasjonsenheten i Bærum kommune. Det var en kjempebra praksisplass. Jeg lærte mye, og det var en god måte å bli kjent med kommunikasjonsfaget på og selv om det ikke gav meg noen ansettelse, åpnet det for at jeg kom til flere intervjuer andre steder.

 

Ut av rundkjøringen  

Det var til slutt Jennys personlige nettverk som ble redningen og førte til at hen fikk høre om mulighetene fra traineejobb som skribent i A3Mag.no, et nettmagasin drevet av unge for unge. Det viste seg å være springbrettet som skulle til for at hen kom seg videre.

Jenny har vært på jobbsøkerkurs ved NAV og har forsøkt veien inn gjennom praksisplass. Hen forteller at praksis kan bidra til erfaring og nettverk, men det fører ikke nødvendigvis til jobb, og det er ofte ikke betalt. Jenny har også erfart at praksisplasser ikke nødvendigvis teller positivt heller. – dersom du har hatt flere praksisplasser uten jobbtilbud i etterkant kan det føre til at arbeidsgivere lurer på hva som er galt med deg. Traineestillinger med lønn under opplæring kan være et godt alternativ til de mer tradisjonelle praksisplassene, sier Jenny.

I denne videoen kan du bli bedre kjent med A3mag.no og hva de holder på med!

Jeg ville bli Norges største filmanmelder

I dag driver Jenny sitt eget enkeltpersonsforetak og selger kommunikasjonstjenester til flere oppdragsgivere, A3 Profil og Senter for Sosialt Entreprenørskap og Innovasjon. Oppdragene er relevante, utfordrende og spennende, men det var langt utenfor den opprinnelige planen.

– Jeg ville leve av å være filmskribent. Jeg er dritflink til å skrive, sier hen med et glimt i øyet. – Men de fleste filmmagasiner har dessverre ikke økonomi til å lønne skribentene sine slik at det er mulig å leve av det. Jobb er en stor del av livet, og økonomien er selvfølgelig en viktig del. Jeg trenger ikke topplønn så lenge jeg har en jobb som jeg trives i, hvor jeg kan utvikle meg og få utfordringer. Samtidig må det være en levbar lønn som gjør det mulig å betale regninger, konstaterer hen.

 

Har du lyst til å prøve noe nytt i jakten på lønnet arbeid, hvor din mening er med på å bestemme veien fremover? Kanskje er A3 veien inn på jobbmarkedet også for deg.
Send en epost og meld din interesse til st@merk3.no så tar vi kontakt med deg!

Tekst: Anita K. Olsen Støbakk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close