PÅ JAKT ETTER MULIGHETER

‒ Skjulte talenter er ikke en vanlig skattejakt, men heller en saumfaring av hva du har med deg i sekken. Vi har alle egenskaper, som kommer fram når situasjonen er riktig. Potensialet ligger å finne fram til de mer eller mindre skjulte talentene hos folk.

Espen2Foto: Emilie Dalen

Dette forteller Espen Moe, prosjektmedarbeider i MERK. Han forteller at Skjulte talenter er en workshop meny som er utviklet av unge og som videreutvikles i samarbeid med deltakerne. Workshopen er for unge voksne uten skoleplass og arbeid. Unge som ikke har funnet helt ut hva de vil jobbe med eller hvilke talenter de har som kan brukes i arbeidslivet. – Her er det fokus på hvem du er, personlige egenskaper, interesser, og mulighetene dine, forteller Espen.

Espen fortsetter: ‒ Skjulte talenter er en øvingsarena for samskaping av flere veier til arbeid, som gir flere muligheter for folk. Det handler om å bli kjent med seg selv, se nøyere etter hva slags erfaringer som er i sekken og realisere sitt eget potensiale, framfor å gulpe opp setninger som «jeg er god til å lytte» eller «flink til å jobbe i team».

Han understreker at veien til kunnskap heller ikke behøver å være så lang. Mye kan læres gjennom å praktisere tips som er hentet fra Google og YouTube. Espen er opptatt av at det må finnes arbeidsgivere som gir rom for å lære underveis. ‒ Man vil som regel klare seg fint så sant man går inn for å lære mens man er i jobbsituasjonen. Det spiller ingen rolle hvor du starter, så lenge du går framover.

 

Praktiske læringsarenaer

Espen mener det burde være mange flere arbeidsrettede prosjekter som Skjulte talenter og andre praktiske øvingsarenaer, innen de fleste bransjer. Han har selv vært gjennom en bevisstgjøringsprosess i utviklingen så langt og har stor tro på at Skjulte talenter også vil gi andre muligheten til å oppdage hva de er flink til, hvordan de best lærer, hva de trives med, hvilke interesser de har og hvordan de ut fra det kan skape seg en retning i livet sitt. Samtidig som de har muligheter til å få betalt for bidragene sine. – Hos oss er det helt greit at du ikke helt vet hva du vil eller kan, det er det vi sammen skal finne ut av. De oppgavene du løser skal du derimot få betalt for.

 

Grasp it when it happens

Espen beskriver seg selv som en kulturelt nysgjerrig sjel og han har ofte flere prosjekter på gang samtidig. Han har blant utviklet noe som kalles Åpen Scene. Åpen Scene holdes én gang i måneden for alle som er interessert i kunst og det gjennomføres på Cafe Uhørt i Strøget.

Hans tips er at selv om det er jobber man i utgangspunktet tenker man ikke har lyst på, kan man få mye annet bra ut av å prøve seg. Det gir læring og arbeidserfaring, samtidig som man får flere kontakter. – Jeg jobbet seks år i servicebransjen, og har blitt veldig god på å møte folk uten forutsetninger eller antagelser. Jeg har også erfart at det kan skje mye på veien om man bare er åpen for mulighetene, da gjelder det å være åpen nok og grasp that when it happens. hvis ikke er det muligheter og sjanser du går glipp av.

Espen vet hva han snakker om. Selv kom han over muligheten til å være trainee i nettmagasinet A3mag.no gjennom arbeidet sitt på Cafe Sør, og derifra gikk veien videre til prosjektstilling i MERK hvor han er medutvikler av Skjulte talenter.

 

Pay it forward

Espen har mange baller i lufta og er opptatt av å skape en blanding av kultur, hverdag og jobb. Han liker den gode samtalen og ser uforløst potensial hos mange og muligheter i mye. Nå ønsker han å gi mulighetene videre til andre som er åpne for at det finnes flere innfallsvinkler til lønnet arbeid.

 

Dersom du synes at dette høres interessant ut kan du kontakte Espen ved å sende melding på facebooksiden til MERK Norge eller en e-post til st@merk3.no.

Tekst: Jenny Kaikumo Jacobsen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close