NETTVERK ER KONGE

Anders Kristian Dyrli (24) opplever i likhet med en del andre unge, at det er vanskelig å få seg relevant jobberfaring, til tross for god utdanning og gode karakterer fra studier.
– Kjenner du noen, tørr arbeidsgivere oftere å stole på deg, uten noen som kan gå god for deg, er det vanskelig å komme seg inn. Akkurat det synes jeg er både irriterende og frustrerende, jeg trenger jo bare at noen gir meg en sjanse.

Anders var klar over at det kan være vanskelig med jobbsøk, samtidig er han overrasket over mulighetene som finnes dersom man er åpen for å ikke få drømmejobben med en gang. Hans erfaring er at det viktigste av alt er å søke jobbene man har lyst på selv, og å be om tilbakemelding når man får avslag. Selv er han også veldig positivt innstilt til det å gjøre seg selv kjent med folk, bruke tiden på å komme inn i de kretsene som gjelder. – Plutselig kan du ha kjempeflaks, kanskje de kjenner noen eller kanskje ønsker de selv å ansette deg. Jeg synes ikke nødvendigvis at det er noe som er så positivt, men det er sånn det er, og da forholder jeg meg til det.

Det er i motbakken at det går oppover
Anders er klar over at det er en balanse mellom behov og ønsker når man søker jobb. Man bruker store deler av tiden og kreftene sine på jobben, så jobben bør være tilfredsstillende nok. Samtidig er det viktig å akseptere virkeligheten og være villig til å lære også fra ubehagene man opplever.
– Livet er vanskelig rett og slett og jeg har lært meg at jeg ikke kan forvente at alt er lett til enhver tid, og at alle erfaringene, kanskje spesielt de dumme og fæle erfaringene, er viktige. Det er da man virkelig lærer hva som trigger deg, hva som er bra for deg og hvordan folk er. Hvis ting går lett så glemmer man det med en gang, men det som er vanskelig blir ikke borte så fort, forteller Anders.

– Uansett om man er ansatt eller etablerer noe for seg selv, er det troen på seg selv og en realistisk og positiv innstilning til livet som gjelder. For meg er det viktig å være nyskapende, akseptere at feil er en del av prosessen og lære av dem. Det er viktig å være positiv til folk som kan gi deg god støtte og råd, være tålmodig og beholde troen på deg selv.

Prøv noe annet
– Jeg synes at det er veldig gøy med prosjektarbeid, og innovasjon er det jeg brenner for. Jeg er derfor svært fornøyd med å være en del av teamet i MERK. Jeg lærer mye og synes måten de driver på er veldig spennende, derfor bruker jeg tid på å være med her. Anders har fått en praksisplass i MERK og tror at det kan være en god mulighet for positiv utvikling for flere. – Dette er ikke et maskineri hvor du blir puttet inn i en boks, her får jeg anledning til å omsette det jeg har lært på skolen til praksis. Jeg er med på å bestemme hva som er viktig og nødvendig, og jeg opplever at de ser ressurser i hele prosessen. Det er et godt alternativ som gir muligheten til å forstå roller og utvikle egne evner. Jobbsøker prosessen kan være slitsom, ensom og demotiverende, spesielt hvis man får mange avslag.

Hans råd er klare: engasjer deg, prøv noe nytt, sjekk ut MERK og meld deg på Skjulte talenter. Han lover at du vil treffe folk som har troen på deg, som er interessert i deg, og som kommer til å hjelpe deg til å stole mer på deg selv, din egen verdi og dine egne evner.

 

Er du nysgjerrig og vil sjekke ut om det Anders forteller også er noe for deg? Send oss en mail til ung@merk3.no .

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close