JORDA RUNDT TIL YOUNGSTORGET

Via en jordomseiling endte han opp i en liten bukt i Norge. Dette skulle vise seg å bli et spennende sted. Ti år med kunstmaling ble det – før han plutselig bestemte seg for å bli resturanteier.

Vi hilser på Laurent Vacarisas som er gründer og eier av Cafe Sør og Uhørt i Strøget. Han mimrer tilbake til starten: – Da vi åpnet for 18 år siden visste vi ingen verdens ting, verken om drift eller hvordan dette skulle bli. Vi var opptatt av å skape og det er akkurat der jeg har funnet verdien i denne jobben. Å skape sammen med andre.

Laurent 5Laurent Vacarisas. Foto: Martine Kolstad

Cafe Sør og Uhørt holder til ved Youngstorget og satser på ung arbeidskraft. Der kan du komme uten noen erfaring så lenge du er nysgjerrig, engasjert og villig til å lære! Begge stedene har mange kulturelle innslag og Cafe Sør er kjent for å være et metropol av nasjonaliteter og samspill. – Å være åpen for nye inntrykk og det å mikse grupper av ulike mennesker er alltid spennende. Det er som å så et frø og se hvordan det utvikler seg og hva som kommer ut av det, utdyper han. Ifølge han selv har han nå sådd frø i 18 år og er sikker på at han vil fortsette med det.

20171129_173531
Utenfor Café Sør i Torggata. Foto: Anita Olsen Støbakk

En mellomstasjon

Gjennom årenes løp har Laurent sett både gjester og ansatte utvikle seg, bli tryggere og tatt tak i drømmene sine. – Fra å begynne her uten erfaring er flere av de tidligere ansatte nå blant Oslos beste bartendere. Andre har blitt grafiske designere, musikere, regissører, helsearbeidere, ja alt mulig. Det viktigste er at man finner det som man har i seg, som man har lyst å ta tak i og utvikle videre. Jeg sier det innledningsvis i intervjuene at dette som oftest er en mellomstasjon og at de fleste jobber her i 2 år og underveis finner man ut hvor man vil – og om man vil fortsette i bar eller restaurant har man en god referanse å vise til.

Som ansatt på Cafe Sør har man også muligheten til å utvikle sine egne konsepter og være med på utvikling av nye menyer. På denne måten har man også tilgang til erfaring som ikke nødvendigvis er tilgjengelig for ansatte i andre deler av utelivsbransjen. – Vi har alt fra stand-up til salsakveld, forteller Laurent. – For meg er det veldig viktig å slippe andre til og la dem utvikle sine egne ideer. Som tidligere kunstmaler kjenner jeg meg veldig godt igjen i behovet for å uttrykke seg og hvor viktig det er å få en sjanse. Som sagt, jeg vil bare være med på reisen og så noen frø underveis, så er det opp til hver enkelt hvordan reisen blir.

Med fokus på samskaping og høyt under taket er det gode muligheter for både personlig og faglig utvikling. Dette er et eksempel flere arbeidsgivere burde følge – for vi vil vel alle andre godt?

 

Ta kontakt med MERK via e-post st@merk3.no dersom du vil utvikle dine talenter i en samskapelsesprosess eller bare spørre om hva vi kanskje kan hjelpe deg som er ung jobbsøker med!

Tekst: Espen Moe

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close